zondag 15 februari 2009

Fotoshoot met Sharina

Na het verlof ter ere van de geboorte van Corneel, was er dit weekend weer een commerciële shoot gepland.  Visagiste Sharina Lemmens wou graag wat foto's om haar portfolio uit te breiden, en daar werd voor gezorgd.  Hoewel ik zo goed als altijd alleen werk, was deze keer ook collega fotograaf Dimitri Stippelmans van de partij.  Ik wist natuurlijk al langer dan vandaag dat wij goed overeenkomen, dus de samenwerking verliep zeer vlotjes.  Bij deze heb ik me dan ook voorgenomen om vaker samen te werken.  Twee paar ogen zien meer dan één, en een helpende hand hier en daar is toch oh zo handig!  Ook voor de sfeer op "de set" geldt op zijn zachtst uitgedrukt:  hoe meer zielen hoe meer vreugd!  Trouwens Dimi:  Bedankt voor de hulp en het gezelschap!

Kortom:  we hebben ons allemaal rot geamuseerd bij deze opdracht, zowel de fotografen als het model.  Alle (onderstaande) foto's werden gemaakt met flitslicht in combinatie met daglicht.  Het flitslicht kwam van één Nikon SB-800 reportageflits op statief en voorzien van een doorlichtparaplu, getriggered door een Pocketwizzard.  Hat daglicht kwam van de laagstaande zon en deed voornamelijk dienst als haarlicht.

Bij de volgende foto's werd er voor de flits met paraplu een opwarmfilter geplaatst (1/2 CTO) om het licht op het gezicht van het model een wat warmere kleur te geven, in overeenstemming met het late zonlicht.



Dan werd tenslotte het kleurfilter weer verwijderd en de opstelling veranderd:  de flits met paraplu kwam heel dicht en vlak voor het model te staan.  Onder haar gezicht, net buiten beeld, werd een reflectiescherm gehouden om alle schaduwen zoveel mogelijk op te helderen.  Op die manier worden alle oneffenheden in de huid perfect gecammoufleerd (voor zover die er al waren), wat onderstaande foto's tot resultaat heeft.


Waarschijnlijk verschijnen hier binnenkort nog wat meer gevarieerde beelden van deze shoot, met meer gedetailleerde technische uitleg, maar bij deze zijn de eerste snelle resultaten al de wijde wereld in gestuurd.  Hopelijk vallen ze in de smaak...

Roeland.

Geen opmerkingen: